Fogalmak

Testünk elektronikus-biokémiai vezérlőegysége. Bioszámítógép. Összekötő kapocs (konverter, adat-átalakító) a lélek (az érző lény) és a szervek (hatáskifejtési egységek) között. Az agy nem közönséges szerv.

 Aura a testet körülvevő energiaburok.
Az aura nem más, mint a testünk milliárdnyi sejtjének elektromos és elektromágneses jeleinek testen kívüli formációja.
Minden sejtnek, szövetnek, szervnek megvan a rá jellemző egészséges és egészségestől eltérő információtartalma.

A Chi - vagy, ahogy más kultúrákban nevezik "Prana" vagy "Manna" "bioenergia" vagy "az élet lehelete" életenergia, amely életben tartja a testet és óvja az egészségét.
Az alapvető életerő, ami az életet lehetővé teszi és jelen van a növényekben, az állatokban, a vízben, az élelmiszerekben és a levegőben is.

A csakra szanszkrit kifejezés, magyarul kereket jelent.
A csakrák forgó energiakerekek, energiatölcsérek, melyek az energiatesthez csatlakozva a világ felé nyitódnak.
Feladatuk az energiatest, és azon keresztül a fizikai test éltetése, energiával való ellátása és működésének irányítása, valamint az auraszintek energiatöltése.

Csontkovács a népi nyelvhasználattal csontrakó. Csontkovács a fájdalommal járó tartó és mozgató szervrendszeri betegségeket manuál terápiával (kézzel végzett szakszerű fogások, azaz csontkovácsolás) végzi.

A biológiai konfliktus, DHS (Dirk-Hamer-Szindróma): Hamer doktor fiáról kapta nevét a tünetegyüttes, akinek a hirtelen tragikus halála kiváltotta Hamer doktor saját rákos megbetegedését.

Boldog álom - altató helyett a placebo is hat. Merész kijelentés, de lehet, hogy nem is létezik placebo, azaz gyógyszert utánzó, de hatóanyagot nem tartalmazó készítmény. Ugyanis a placebo hat, és ez döntő fordulat a megítélésében: egyre inkább tudjuk, hogyan. Ingerületbe hoz bizonyos agyterületeket.

A kövek felhasználása egyidős az emberiséggel. A litoterápia (kristályterápia) a kövek gyógyhatására épülő természetgyógyászati ág, lényege, hogy a természetben előforduló kristályok energiáját, bioinformációs töltését használják a beteg testrész vagy szervezet működésének helyreállítására.

Az Új Orvostudományban a lélek a testben utazó élő lény, aki/ami megtapasztalja az "utazást".
A lélek az, aki/ami érzékeli a környezetét, akiben/amiben az érzet kialakul.

A japán reiki titokzatos légkör; spirituális erő a kínai lingqi-ből vett kölcsönszó.
A japán összetett szó egyesíti a rei mint szellem, lélek, természetfölötti, csodás, isteni, éteri lény, és ki mint spirituális energia, vitális energia, életerő, az élet energiája szavakat.

A visszatérő, illetve krónikus derék-, hát-, és nyaki fájdalmakat leggyakrabban a gerinc statikai, degeneratív betegségei, valamint a gerinc rendellenességei okozzák.

Az ideális táplálkozás 80% lúgosító és 20% savasító ételből áll. Néhány lúgosító étel pl. a zöld növények, zöldségek, gabonacsírák. A tiszta víz nagyon fontos, mivel a testünk 70%-a víz.

Az egyén teste (anyagi része) funkcionálisan két fő részből áll, agyból és szervekből. Agy a vezérlő egység, a szervek az agy által vezérelt egységek.

Farkas József

Természetgyógyász

06-70 / 380-34-99

info@termeszetgyogyasz.tv

Dunakeszi, Munkás u. 43.

farkas-jozsef-termeszetgyogyasz
Csáki Edit

Természetgyógyász

06-70 / 506-12-78

info@termeszetgyogyasz.tv

Dunakeszi, Munkás u. 43.

csaki-edit-termeszetgyogyasz