CsontkovácsolásCsontkovács a népi nyelvhasználattal csontrakó. Csontkovács a fájdalommal járó tartó és mozgató szervrendszeri betegségeket manuál terápiával (kézzel végzett szakszerű fogások, azaz csontkovácsolás) végzi. A jó csontkovács sohasem okoz fájdalmat, így elkerüli a baleset lehetőségét. A magyar kezel, kezelni, kezelés szavakban benne foglaltatik a kéz szó, ami utal a csontkovács kézzel történő gyógyítására. Régi időkben a borbély vágott eret, a magyaroknál a kovács értett a foghúzáshoz és a csontrakáshoz, tehát ő volt a gyógykovács. E szavak összeolvasztásából lett a csontkovács szavunk.

Mikor érdemes a csontkovács kezelését igénybe venni?

A mai rohanó, mozgásszegény élet mellett szükséges az ízületek átmozgatása egy jó csontkovács által. A fájó meszes ízületeket a csontkovács finoman átmasszírozza, és utána gyengéden átmozgatja. A hiedelmekkel ellentétben a csontkovács nem visszateszi a kimozdult ízületet, hanem a körülötte lévő izom fellazításával majd egy szakértő csontkovács mozdulattal lehetőséget teremt arra, hogy az ízület megtalálja a neki rendelt helyét. A fájdalomcsillapító nem helyettesíti a csontkovács fogásokat. Az idő próbáját kiállta és a mai napig utolérhetetlen eredményeket produkál a jól képzett csontkvács keze munkája.

Csontkovács és a táltos masszázs

Mit csinál a csontkovács?

CsontkovácsolásA csontkovács táltos gyógyító masszázst alkalmazva hosszú távon is kellemes közérzetet nyújtó kezelést ad, amely egész szervezetük működését befolyásolja. A csontkovács táltos masszázzsal kitűnő hatást fejt ki belső szerveinkre, emésztőrendszerünk működésére. Táltos csontkovács javítja az izomzatot és idegrendszert, a vérkeringést, enyhíti számos betegség tüneteit, panaszait. Táltos csontkovács ezáltal elősegíti szervezet méregtelenítését. Az intenzív masszázst nyújtások követik, majd speciális csontkovács technikák (izület karbantartás). Csontkovács speciális ősi fogások alkalmazásával az elmozdult feszült fájdalmat okozó ízületek gyógyítását végzi.

A csontkovács munkájáról illetve a csontkovácsolásról bővebben olvashat itt