CsontkovácsolásA csontkovács a népi hagyományban csontrakó néven ismert. Ő a szakértő, aki manuális terápiával – tehát kézzel végzett mozdulatokkal, vagyis csontkovácsolással – kezeli a fájdalommal járó tartó és mozgató szervrendszeri problémákat. Fontos kiemelni, hogy a jó csontkovács sosem okoz fájdalmat, és ennek köszönhetően minimális a balesetveszély. Az elnevezésben benne van a “kezel” szó is, ami a kéz által végzett gyógyításra utal. Régebben a kovácsok értettek a foghúzáshoz és csontrakáshoz, így a csontkovács eredete is innen származik.

 

Mikor érdemes a Csontkovács kezelését igénybe venni?

A rohanó, mozgásszegény életvitel miatt gyakran szükség van az ízületek átmozgatására. Egy tapasztalt csontkovács finoman masszírozza és átmozgatja a fájó ízületeket. Ellentétben a népszerű hiedelmekkel, a csontkovács nem teszi vissza a kimozdult ízületet. Azzal, hogy az ízület körül lévő izmokat ellazítja és egy szakértő mozdulattal kezeli, lehetőséget teremt arra, hogy az ízület visszataláljon a helyére. Fontos megjegyezni, hogy a fájdalomcsillapítók nem helyettesítik a csontkovács fogásokat. A jól képzett csontkovács munkájának eredményei idővel is megállják a helyüket.

 

Csontkovács és a Táltos Masszázs

Mit csinál a Csontkovács?

CsontkovácsolásA csontkovács a táltos gyógyító masszázst alkalmazva hosszú távon kellemes közérzetet nyújtó kezelést nyújt, mely egész testünk működését befolyásolja. Ezen masszázs hatására javulhatnak belső szerveink és az emésztőrendszer működése. A táltos csontkovács javítja az izomzatot és az idegrendszert, serkentve a vérkeringést, enyhítve különböző betegségek tüneteit és panaszait. Ezzel együtt elősegíti a szervezet méregtelenítését. Az intenzív masszázs során nyújtások és speciális csontkovács technikák (ízület karbantartás) is alkalmazásra kerülnek. A csontkovács ezen ősi fogások segítségével kezeli az elmozdult és feszült ízületeket, elősegítve azok gyógyulását.

A csontkovács munkájáról illetve a csontkovácsolásról bővebben olvashat itt