Miben más a természetgyógyászat?

RegresszióA természetes gyógymódok igen régi időkre nyúlnak vissza. Az utóbbi években nálunk is felvirágzóban van a természetgyógyászat. A gyógyszerek súlyos mellékhatása, illetve a kórokozók rezisztenssé válása egyaránt felhívja a figyelmet arra, hogy a régi ősi gyógymódoknak és természetes recepteknek helye van a mai gyógyításban is. A modern nyugati orvoslás elsősorban a tüneti gyógyítást végzi. A modern orvostudomány a betegségeket többnyire fizikai szinten vizsgálja, a leginkább érintett szervet próbálja gyógyítani, “kezelni”.

A természetes gyógymódok sok évezredes múltra tekinthetnek vissza, és igazi, ősi kultúrát elevenítenek meg. A holisztikus vagy természetgyógyász szemlélet a gyógyításban, betegségmegelőzésben azt jelenti, hogy az egészséget, az embert a maga testi, lelki, szellemi és a társadalommal való kapcsolatában vizsgálja és betegségének kiváltó okait, a rehabilitáció módját mindezek figyelembevételével teszi teljessé.

A természetgyógyászat az okokat keresi, és azt gyógyítja a természet eszközeivel Természetgyógyász szemléletem szerint a természetgyógyászat alapvető lényege azon egyszerű tényen alapul, hogy a természet részei vagyunk, a természet törvényei, hatásmechanizmusai mindenkor és mindenben jelen vannak és hatnak ránk. A természetes gyógymódok, a szelíd gyógyászat módszerei, nem avatkoznak be kíméletlenül a szervezet öngyógyító mechanizmusába, segítik annak a munkáját.

“Nem kell megértenünk a világot, elég, ha eligazodunk benne.”
(Albert Einstein)

A valódi természetgyógyász módszerekre ez a jellemző, Önt is így kezeljük.