ReikiA bioenergetika története az írott történelem legrégebbi korszakáig nyúlik vissza. A természetgyógyász célú felhasználása mellett ma már számos alkalmazási ágazata ismert. Az energiával való gyógyítás legvilágosabb, leginkább egyértelmű formáját jelenti a spirituális vagy szellemgyógyászat. Idetartozik a reiki, a terápiás érintés és a csi-kung.

Bioenergetikus-nak nevezzük azt a személyt, aki a vonatkozó egészségügyi jogszabályok szerint ilyen szakképzettséggel rendelkezik. Mint bioenergetikus radiesztéta tudom, nagyon fontos tényező, és az esetek többségében egyszerű, hatékony megoldás károsító földsugárzás vagy mesterséges sugárzás hatásától mentesülni. A bioenergetikai vagy spirituális kezelések során az általános radiesztéziai vizsgálatot is elvégzem, szükség esetén a sugárzásoktól való mentesülés módjait is ismertetem.

Természetgyógyászat a rászorulók bioenergetikai kezelésének számtalan módszerét ismeri. Földrészek, és nemzetek technikái megjelenésben és kivitelezésben is különböznek. Egy dolog közös valamennyiben a jó szándék, a segíteni akarás hatja át valamennyit. Vannak közös modellek, amelyeket használunk világszerte, amiket én is alkalmazok, ilyen az aura és a csakrarendszer, amik felépítik a finomenergiatesteket, valamint a szervezetet behálózó meridián rendszer.

A bioenergetikus-ok különböző érzésekről számolnak be a kezükben: érezhetnek meleget, hideget, tűszúrást, rezgéseket, bizsergést stb. A betegek hasonló érzésekről adnak számot testüknek a kezelés által érintett részében. Kezelés közben kezemmel letapogatom a páciens energiamezejét, auráját. Az aura különböző rétegei a beteg fizikai, érzelmi, szellemi állapotát tükrözik. A betegség, ha energiatöbblettel jár, egyfajta kidudorodást vagy melegséget okoz az aurában, míg az energiahiányos rendellenesség következtében az aura is vékonyabbá és hidegebbé válik, előfordulhat, hogy kilyukad. Bioenergetikai kezelés úgy történik, hogy a “rossz”, beteg energiát eltávolítom, majd a megfelelő helyen, a beteg szervben vagy testrészben pótolom a hiányzó energiát és az ellátó energiarendszert is korrigálom. Általában színes gyógyító energiával dolgozok, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy színes fényként vizualizálom az átadandó gyógyító energiát.

A kézből kijövő energiával végzett kezelés a kézrátétel, természetesen érintés nélkül is át tudom adni. Ez inkább technikai jellegű különbség, aminél sokkal fontosabb, hogy mentálisan ráhangolódjak, koncentráljak a gyógyító feladatra, megfelelő lelki, meditatív állapotban legyek, és meditációval vagy imádsággal segítsem a gyógyulást. Az univerzum és a természet erőit veszem igénybe, és csupán csak továbbítom a testemen keresztül az isteni vagy kozmikus energiát. Bármilyen távolságról képes vagyok hatást gyakorolni a betegre. Energetikai és mentális, gondolati kapcsolat jön létre a köztem és a beteg között. A gondolatok előtt nincsenek sem térbeli, sem időbeli korlátok. (Egyik jógamester, Yesudian, akinek több könyve is megjelent magyarul, a következőképpen fogalmaz: “Ha rossz szándékú gondolatokat, gyűlöletet vagy haragot hordozol magadban, azok romboló ereje meg fog mutatkozni saját testeden és lelkeden. Ártó hatásuk leírhatatlan.” A jógik szerint a gondolat a legnagyobb erő a testben, nagyobb, mint a szó, mivel olyan transzcendentális erő, amely az egész világot megtölti.) A jó gondolatok ugyanakkor – tűnjenek bármilyen lényegtelennek – mindig elérik a kívánt hatást. Hogy az imént említett állítás a távgyógyításról egyáltalán nem alaptalan, arra utalnak azok a tudományos kutatások, amelyek azt vizsgálták, hogy a több mérföldnyi távolságból küldött imádság miként javította az AIDS-es betegek állapotát, illetve azokét a páciensekét, akiket kardiológiai intenzív osztályon kezeltek.

Legelterjedtebb módszerek egyike a Reiki. Aminek az elméleti és gyakorlati oktatását már hosszú évek óta végzem, mint Reiki mester – tanár. Testünk mindent elárul rólunk. A tes beszél, csak észre kell vennünk. Ismertek a testalkat és a személyiség fontos jeleinek összefüggései, ezeket a gyógyításban és a diagnosztizálásban szintén alkalmazzuk. Az érzelem és a gondolatvilág fontos hatást gyakorol az egészségre. Az is igaz, hogy egy jól kondicionált test hozzájárul a személyiség fejlődéséhez. Minden gondolat és érzelem energetikai folyamatokat indít el az auránkban, ami kihat a fizikai testünk működésére. Természetesen ehhez még hozzájárul az életmód, táplálkozás, külső környezeti tényezők. Ezeket a hatásokat, mint Bioenergetikus mindig figyelembe veszem. Ezeknek az elveknek a szemelőtt tartásával végzem a bioenergia kezeléseket.

Panaszai esetén hívjon még ma!