FültérképA fül akupunktúrás addiktológia az a technika, amit általában más természetgyógyász szolgáltatásokkal is érdemes kiegészíteni.

Addiktológia:

Szenvedélybetegségekkel foglalkozó tudomány.

A szenvedélybetegségeket két fő csoportra osztjuk:

Szerfüggő és nem szerfüggő, azaz viselkedési addikciók.

Szerfüggő szenvedélybetegségek:

Magatartásformák, melyek során bizonyos kémiai anyagok rendszeres fogyasztásával a szerhez hozzászokás = addikció, a szertől pedig függőség = dependencia alakul ki (pl.: drog, alkohol, altatók, nyugtatók).

Viselkedési addikciók:

Magatartásformák, melyben egy bizonyos viselkedés sorozat vált ki örömérzést, ill. örömteli izgalmat. Ez az adott tevékenység gyakran kényszeresen ismétlődik (pl.: játékszenvedély, tv sorozat függőség, vásárlási mánia, munkamánia, étkezési zavarok: anorexia, bulímia).

A fül akupunktúrás addiktológus feszültségoldást, méregtelenítést; gyógyszermérgezés, álmatlanság, elvonási tünetek kezelését, szenvedélybetegek leszoktatását (akudetox) végzi.

A kezelés célja, hogy a különféle lelki zavarokkal és drogokkal terhelt betegek részére a komplex öngyógyító programot kiegészítsük fül akupunktúrás programmal és ezek után a stressz csökkentésével majd megszűnésével újra helyreálljon a beteg egészsége. A beteg vegetatív idegrendszerének szimpatikus paraszimpatikus valamint a kiválasztó rendszer pontjainak stimulálásával nyugtatom az egész szervezetet, aminek eredményeképpen a vegetatív distonia önmagához képest jobb állapotba kerül, és megindul a belső szervek harmonikus működése. Megvalósul az akupunktúra hatására a méregtelenítés a szervezet tehermentesítése. A méregtelenítő hatását kihasználva alkalmazható beteg lúgosítására, fogyás elősegítésére, stb.

Ha feszültnek érzi magát, savas a szervezete, túlsúlyos, gyengének érzi magát, hívjon még ma!