Egy elég hosszú procedúra után kerestük fel Józsit és kedves feleségét. Pánikszerű rohamaim voltak, amik miatt nem tudtam iskolába járni. Január elején kórházban jártam, ahol kizártak mindennemű szervi problémát. Látott neurológus, kardiológus és pszichológushoz is jártam, ahol egy autogén tréninget tanultam meg. A szüleim és én is mindent megpróbáltunk, de semmi nem vezetett eredményre.

Egy Dunakeszin található terembe jártam edzeni anyával, az egyik nagyon kedves edzőnk ajánlotta Józsit, aki szintén pánikbetegség miatt kereste fel őket régebben. Sokkal nagyobb bizalommal fordultam hozzájuk azok után, hogy egy hozzám hasonló helyzetet megélt ember biztosított róla, használni fog a kezelés.

Őszintén nem tudtam, hogy mit jelent egyáltalán a természetgyógyászat. Korábban hallottam róla dolgokat, de nem tulajdonítottam nekik nagy jelentőséget. Egyrészt azért nem, mert a természetes vagy házi gyógymódok sokkal hatékonyabbak, másrészt pedig minden bizalmam elvesztettem az orvosokban. Leginkább az foglalkoztatott, hogy jobban legyek és vissza tudjak térni a normális kerékvágásba, mert amikor már kb. két és fél hónapja nem jártam iskolába kezdtem kétségbe esni, megfordult a fejemben, hogy ebből tényleg nincs kiút és ott kell hagynom az iskolát, stb. (Pláne azok után, hogy a pszichiáter felvilágosított róla, hogy rengeteg ember éli le az egész életét a négy fal között a pánikbetegsége miatt.)

Az első kezelést Edit végezte el, egy állapotfelmérést csinált. Kb. másfél órás vizsgálat volt, ami alatt csak nyugodtan kellet ülnöm a gép pedig kimutatott gyakorlatilag mindent a szervezetemben, majd a vizsgálat végén elküldték nekem az aura fotót és kikevertek nekem egy Bach-virágcseppet és kaptam még mellé egy elsősegély-cseppet is. Egy hétig még otthon voltam, jöttem-mentem busszal is és gyalog is, nálam voltak a cseppek és az utasításaikat követve el tudtam indulni a suliba probléma nélkül.

A következő kezeléseket már Józsi csinálta, NTS masszázst kaptam/kapok tőle.

Mind a két kezelés nagyon érdekes és nekem nagyon tetszik, arról nem beszélve, hogy használnak is.

Az NTS kezelés után furcsán éreztem magam. Olyan érzés volt, mintha hullámzana bennem valami, nem egészen úgy tudtam irányítani a testem, mint ahogy azt megszoktam. Kb. fél óra kellett ahhoz, hogy el tudjak indulni, elnehezedett a fejem, álmos lettem, nyűgös és annak ellenére, hogy amikor mentem még nem volt, a kezelés után izomlázat éreztem jóformán mindenhol. Mégsem mondanám kellemetlen élménynek, inkább teljesen megnyugtatott. Talán egyetlen hátránya az volt, hogy másnap nehezebben tudtam bármire is koncentrálni, egész nap álmos voltam és fáradtnak éreztem magam. Aztán harmadnap úgy éreztem csordultig tele vagyok energiával és nagyon jó kedvem volt.

Csak pozitívat tudok mondani. Lelkileg is rengeteget segítettek és fizikailag is rendbe hoztak. Szívesen megyek hozzájuk, sőt, sokszor két-három nappal a kezelés előtt már izgatottan vártam, hogy mehessek. Az NST kezelések már csak azért is jók, mert teljesen ellazítanak, és ezt az állapotot úgy érzem meg is tudom tartani.

Magabiztosabbnak érzem magamat. Nem szerettem új dolgokat kipróbálni, vagy olyan dologba belekezdeni, amit még nem csináltam, most viszont úgy vagyok vele, hogy miért pont én lennék az, aki nem képes rá. 🙂

Kevésbé vagyok fáradékony, és sokan meg is jegyezték, hogy teljesen megváltozott a kisugárzásom. Ez is csak megerősít abban, hogy pozitív irányba változom.

Mindennemű vegyszer nélkül lépkedtem ki apránként egy olyan betegségből, amiről már lassan elhitették velem, hogy nem tudok kigyógyulni.

Nagyon szívesen ajánlom bárkinek. Függetlenül attól, hogy milyen problémával küzd, de még akkor is, ha minden rendben van és egészségesnek érzi magát. A légkör, a társaság és a kezelés maga már önmagában megéri. De talán különösen azoknak válik majd igazán hasznára, akik stresszes légkörben mozognak/dolgoznak.

Patrícia