Józsihoz egy barátnőm ajánlott be. Éppen időben, hiszen a depresszióm már saját magam számára is kezdett elviselhetetlen válni. Akkor már másfél éve hiába vártuk, nem kopogtatott nálunk a gólya.

Kezdetben a hagyományos orvosi úton indultunk el, de ott megállapították, hogy alapvetően nincs semmi bajunk. Na később lett. Volt petevezeték elzáródásomaztán magas prolaktin szintem, a depressziómmal meg senki sem foglalkozott. Az előző kettőt igyekeztek rendbe tenni . Aztán jött az inszemináció. Ha jól emlékszem 3. Persze eredménytelenül. Ez volt az a pont, amikor beláttam, ennek így semmi értelme. Szükségem volt valakire, aki végre meghallgat, komolyan vesz, és a lelkemet is ápolja, nemcsak hormonokkal töm tele anélkül, hogy rám nézne.

Ekkor ismertem meg Józsit, és elkezdtük megkeresni a baj gyökerét. Először a depressziómat és az általános állóképességemet kellett rendbe tenni. Szépen lassan feloldotta a szorongásaimat. Sokat beszélgettünk, megtanított relaxálni. Figyelt rám, tudta mikor mire van szükségem. Beállítottunk egy helyes étrendet, és hipp-hopp, a depi kezdett elmúlni! Jó néhány hét után kezdtem magam újra embernek érezni.

Aztán az élet úgy hozta, hogy mi elköltöztünk, elég messze egy másik országba. De Józsival akkor is tartottam a kapcsolatot, és alkalmanként beszéltünk, tanácsot kértem tőle, és ő mindig adott is. Mi éltük az életünket, megnyugodtunk, már nem idegeskedtünk. Úgy voltunk vele, gyermekünk érkezni fog, mikor eljön az ideje. Tudtuk, hogy jönni fog, sose kételkedtünk benne, csak az időt nem tudtuk, mikor.

2009 nyarán egy teljesen más kérdéssel fordultam ismét Józsihoz. Akkor megint szóba került a baba-projekt is. Egy jól irányzott kérdéssel lavinát indított el nálam. Kiderült, hogy akadt még egy pont, amit nem beszéltünk át rendesen, volt még egy elég komoly régről visszamaradt lelki traumám, amiről bizony elfeledkeztem. (És mivel mi elköltöztünk otthonról, mielőtt mindennek a végére jártunk volna, csak most derült ki.)

Hát olyan sikeresen feloldottuk, hogy a következő hónapban megfogant a mi Tündérünk!

Így érkezett meg hozzánk a legnagyobb ajándék, akire annyi éve vártunk, 2010 májusában.

Rengeteget tanultam ezalatt a néhány év alatt, és rájöttem, hogy mindig van megoldás, csak jó helyen kell keresni. Hát nekem sikerült jó helyre kerülnöm, szakértő segítségével feltárni a probléma gyökerét, és meg is szüntetni azt.

Köszönjük!