RadiesztéziaBioenergetikus radiesztétaként vizsgálom az Ön szervezetére ható és környezetében jelenlévő káros vagy hasznos földsugárzásokat-sugárzásokat. Ezeknek a radiesztéziai méréseknek a tükrében állítom össze a természetgyógyász bioenergia kezelések menetét. Radiesztézia a természetgyógyászat elválaszthatatlan része, ez által a bioenergetika alapjának is tekinthető. Maga a szó, sugárzás érzékelést-észlelést jelent.

A radiesztézia nem új “tudomány”. Már az ősi Egyiptomban a fáraók korában is ismerték, ahol a papok titkos tudásához tartozott. A táltosok és sámánok alkalmazták a település megfelelő jövendő elhelyezkedésének a meghatározásához. Európában, így hazánkban is, a papok voltak azok, akik a továbbiakban alkalmazták ezt a fajta képességet templomok, székesegyházak helyének kijelöléséhez. Radiesztézia vízkutatásnál, kút helyének meghatározásánál még ma is használatos. Az Érzékelés a szerves élőlények képessége.

Csalány Ferenc okl. gépészmérnök írta le 1932-ben: “…A hatodik érzéket képviseli, amely az állatoknál csorbítatlanul fennáll, az ember részéről pedig a szellem, a gondolat, észbeli tehetség győzelme az anyag fölött.” Nem a vessző vagy az inga, hanem maga az ember az igazi, a legösszetettebb, a legérzékenyebb “műszer”, amelyet a természet megalkotott. A földsugárzás mérését nem a műszer, hanem az ember végzi.

Radiesztézia a pálcával csupán a hatodik érzéket teszi az öt érzékszerv számára láthatóvá. Itt egy érzékelési módról van szó, és mivel tudjuk, hogy minden létező energiából és információból áll, így maga a módszer mindenre alkalmazható (földsugárzás érzékelése, élőlények energetikai állapotának felmérése, a betegség energetikai okainak felkutatása, téreredetű betegségek végleges megoldása, stb.) Lehetőségeink csak a tudatszintünktől, szellemi fejlettségünktől függ.

A radiesztéziás méréseket az élet minden területén használhatjuk. Bármikor ellenőrizhetjük az ember fizikai, szellemi és lelki állapotát, az egyes szervek bioenergia-szintjét, csakrák működését. Ellenőrizhetjük a gyógynövény-teákat, vitaminokat, gyógyszereket – vajon hasznos-e számunkra – és még nagyon sok minden mást is. A felhasználhatóságában csak a képzelet szab határt, várom a kíváncsi embereket is.