Masszázs az egyik legrégibb és legmegnyugtatóbb természetes (káros mellékhatásoktól mentes) technika, a betegségek gyógyítására megelőzésére és az egészségünk megőrzésére és jobbítására.

Van-e aki ne hallotta volna már ismerősétől, hogy milyen jólesik amikor valaki megmasszírozza?

Minden környezeti hatás kisebb-nagyobb nyomot hagy a fizikai testen. Ezek a hatások amennyiben nem kerülnek feloldásra egyre súlyosabb elváltozásokat indukálnak és e fizikai test elkezd kimerülni. Stressz hatására a testben adrenalin keletkezik, ez teszi képessé az embert a túlélésre (üss vagy fuss reakció). Ha nincsen elég fizikai tevékenység akkor ez a hormon nem bomlik le teljes egészében és beépül az izmokba-csontokba. Innentől csak mint mérgező és terhelő anyag fog hatni a testünkre.

Többek között ezeknek a mérgező anyagoknak az eltávolításában van nagy szerepe a masszázsnak.

Masszázs hatására elindulnak ezek a szavas anyagok a sejtekből és a sejtközti térből a jobbá tett keringés által, a kiválasztó szerveken keresztül távoznak a testből.

MasszázsMasszázs közben megnyugszik a kezelt személy, ellazul a teste, megindul a belső regenerálódás a sejtek megújulása. Panaszok fajtájától és erősségétől függ a kivitelezett masszázs fajtája és minősége, mindig a páciens egyéni helyzetének a figyelembevételével. Masszázs alkalmazásának gyakoriságát érdemes a panaszokhoz igazítani.

Masszázs, frissítő masszázs, szépítő masszázs, lazító masszázs, sport masszázs, relaxációs masszázs, hidratáló masszázs … Sok megnevezést létezik a masszázs folyamatára, annak különböző változataira utalva.

Mindig a páciens állapotához alkalmazkodva végzem a masszázst, így biztosítva a lehető leggyorsabb eredményt!