Természeti törvények és egészség

Az egészségünkre ható természeti törvények úgy hatnak ránk válogatás nélkül, mint ahogyan a víz áramlik a földön. Nem tesz különbséget; szükség van-e az éltető erejére, vagy mindent elmos és rombol, csak teszi a dolgát, áramlik és kiegyenlítődik.

Természeti törvényekhez való igazodásunk határozza meg az egészségi állapotunkat, befolyásolja életünk minden területét. Válogatás nélkül szüksége van rá mindenkinek, nemtől és egzisztenciális állapottól függetlenül.

Természeti törvények figyelembevételével elérhető magas vitalitásszint segítséget nyújt a boldog, felhőtlen élethez. Segítségével birtokolhatjuk a maximális fizikai energiát, és testi erőt. Maximálisan ki tudjuk használni szellemi képességeinket, vidámak, intelligensek, jó emlékezőképességünknek köszönhetően kreatívak vagyunk. Maximálisan kihasználhatjuk a bennünk kódolt öngyógyító képességeinket.

Természettörvények figyelmen kívül hagyása esetén ennek ellentétét tapasztalhatjuk meg. Alacsony vitalitásszintnek köszönhetően fáradtak leszünk, betegségek és fájdalmak között élve energiaszegényen betegnek látszunk, rossz anyagcsere folytán elveszítjük öngyógyító képességeinket.

Testünk mindig figyelmeztet a harmóniától való elszakadásra, minden lehető módon kiabál, próbálja megmutatni elváltozásait, stresszeit. Leginkább ismert és elfogadott jelzése a szervezetünknek a fájdalom.

Tökéletes jelzőrendszer, ami figyelmeztet az idegrendszer és a test különböző szerveinek stresszeire.

Stressz nemcsak az elmét érheti, hanem akár egy-egy szervet is, amennyiben annak az adott szervnek nem vesszük figyelembe a természetes igényeit, kibillenünk a harmonikus egyensúlyi állapotából.

Stressz hatására a túlélés érdekében átkapcsolunk robotpilóta üzemmódba, minden energiánk a túlélés érdekében annak az adott szervnek a működtetésére fordítódik, amit a tudatalattink a konfliktushelyzettel társít.

Konfliktushelyzetben az agyunk nem tud különbséget tenni a vélt és valós helyzetek között, mindkettőre egyformán reagál a túlélés érdekében. Konfliktushelyzet felismerése és felismertetése végett számos technikát ismerünk. Egy-egy élethelyzetből való kiút felismeréséhez külső segítségre van szükségünk. Kívülálló személy sokkal objektívebben látja a dolgok hátterét, mint az, aki éppen elsüllyedt a problémák sokaságában.

Saját helyzetünk felismerésében hathatós segítséget nyújt, ha ellazult állapotban végiggondoljuk a megoldási lehetőségeket. Sajnos stresszhelyzetben a lecsökkent energiaszint miatti feszült állapotban nehezen tudunk ellazulni. Ebben az állapotban rendkívüli segítségnek számit az izmokon keresztüli stressz oldás.

A feszülő kemény görcsös izmok a relaxált nyugodt ellazult izmokhoz képest sokszorosa mennyiségű energiát (ATP-t) égetnek el. Ezek után méregtelenítéshez, regenerálódáshoz, sejtmegújuláshoz kevés a rendelkezésre álló energia.

Nem túlzás azt állítani, hogy az izomzat a testünk elsődleges szerve. Ez teszi ki súlyunk és testtömegünk legnagyobb részét. Ez a testünk legnagyobb energiafogyasztója. Azon szerveink, amelyeket létfontosságúnak nevezünk, egy más megközelítésben csupán zsigeri támasztórendszerek a növekedés, a funkció és az izmok megtartása érdekében. Ezek a létfontosságú szervek azok, tüdő, szív gyomor máj belek különféle mirigyek, stb. –melyek az izomaktivitás fokának megfelelően kell reagáljanak és nem fordítva.

Az autonóm (vegetatív) idegrendszer szabályozza a szervezet számos szervének és szövetének a működéseit, beleértve a szívizmot, a simaizmot és a külső elválasztású mirigyeket. A vegetatív idegrendszer működéseinek többsége nem tudatosul. Az autonóm idegrendszer szabályozó működése gyors, ugyanakkor kiterjedt. Vegetatív idegrendszeri rostoknak a nagy, hálózatos csoportosulásai és a hozzájuk kapcsolódó idegdúcok (ganglionok) vegetatív fonatokat (plexusokat) ílkotnak a mellüregben, a hasüregben és a medencében.

A Vegetatív idegrendszer kiegyensúlyozása – Az N.S.T. Neurostructural integration technique legmélyebb és legfontosabb hatását egyenesen a test öngyógyító mechanizmusainak irányító rendszerére fejti ki. A vegetatív idegrendszer a testi funkciók több mint 80%-át ellenőrzi, és nagyon érzékeny a külső stresszorokra/behatásokra.

A legtöbb ember napi életét fokozott stressz állapotában tölti, azaz folyamatosan túlingerli a szimpatikus idegrendszert. Gyógyulás akkor észlelhető, amikor az vegetatív idegrendszer állapota a szimpatikus felől paraszimpatikus felé mozdul el.

Egyre többet beszélünk a stressz romboló hatásáról, mégsem teszünk eleget az elviselhetővé tételéért. Az izmokon és szalagokon test-szerte kiegyensúlyozó ingereket alkalmazok. Ezek az ingerek megszüntetik az agyban a konfliktushelyzetek miatt rögzült blokkokat, feszültségeket. A test ellazul, megszűnik az izmokban a feszült állapot miatti sejtenergia túlzott elégetése. Megnövekszik a vitalitás, több energia jut a belső szabályzásra regenerálódásra. Kiegyensúlyozottá válik az idegrendszer működése, másképp szemléli a páciens a hétköznapi élethelyzeteket. Ezért sokkal könnyebben oldja meg azokat, megváltozik az életminősége.

Minél jobban sikerül megszüntetni az életenergia áramlását gátló tényezőket és minél inkább sikerül támogatni annak a harmonikus áramlását, annál hosszabb és egészségesebb életet tudunk élni.

AZ N.S.T. HATÁSA


Egy multinál dolgozom középvezetőként. Folyamatos erős stressznek vagyok kitéve nap mint nap, alulról és felülről is. Az évek alatt folyamatosan jöttek elő a "tünetek" rajtam. Idén már szinte nem volt olyan nap, amikor nyugodtan mentem volna haza. Nem tudtam semminek örülni, csak mentek a napok egymás után. Sokszor a családon vezettem le a dühömet, aminek persze semmi értelme nem volt.

Egy más betegség kapcsán kerültem kapcsolatba Farkas úrral, aki javasolta az NST kezelést a fenti problémám megoldására. A második kezelés után vettem először észre, hogy hoppá itt valami "nem stimmel." Egyáltalán nem idegesítettek fel a munkahelyi dolgok, és sokkal nyugodtabb lettem, ami azóta is tart szerencsére. A mindennapi élet apró bosszúságain sem húzom fel magam. Otthon is megjegyezték, hogy nem ismernek rám. A kezelések előtt nem igazán hittem ilyesmiben, de úgy néz ki, hogy működik a dolog. A mai napig nem tudom megmagyarázni mi történt, de remélem még sokáig tartani fog.

T.A.
Farkas József

Természetgyógyász

06-70 / 380-34-99

info@termeszetgyogyasz.tv

Dunakeszi, Munkás u. 43.

farkas-jozsef-termeszetgyogyasz
Csáki Edit

Természetgyógyász

06-70 / 506-12-78

info@termeszetgyogyasz.tv

Dunakeszi, Munkás u. 43.

csaki-edit-termeszetgyogyasz